Tuesday, August 26, 2014

Textual description of firstImageUrl

Cum e să scuipi într-o groapă cu deșeuri.

  
   

    Toate se rezolvă, problemele pe ele însele și oamenii pe ei înșiși. Paradoxal, dar fiecare își ia ce i se cuvine, nici măcar nu e necesar să depui efort , groapa mereu se formează în locul din care tu ai plecat și se umple cu ceea ce oamenii au în  ei cu adevărat, dacă privind în urmă vezi o groapă cu deșeuri, fii sigur că ai plecat la timpul potrivit, altminteri tot conținutul acelei gropi avea să se revarse asupra ta odată , când nici măcar nu bănuiai, zi mulțumesc lui Dumnezeu că ești curat , nu spune nimic doar scuipă de sus în gunoiește și  pleacă.
   
    Mai pute în urma ta, putoarea se răsfrânge tot mai tare, animale vagaboande te latră de sub mormane și te râd de parcă tu ești în locul lor, dar nu e așa, apleacă-ți fața încruntată să vezi cum se vaietă în disperare nătângii, compătimește-i, e cel mai crud lucru pe care poți să îl faci. Nu-ți fie frică să îi scuipi, oricât de mult ar lătra nu pot să ajungă la tine, ei sunt în groapă , iar tu ești sus, tu ai pășit peste ea, mergi mai departe pe cărarea buruienoasă și bate poteca cu proprii tăi pași. Nu vezi drumul? El se formează sub picioarele tale. Lasă javrele să latre, în lătratul lor se aude plânsul după un loc curat de care nu au avut parte, mizeria le este lăcaș.
   
   Fii însă atent, nu dona bunătate, bunătatea e sângele tău, nu îl dona mereu necondiționat, odată te vei simți sleit de puteri din cauza unei ”donații exagerate” . Nu îi considera prieteni pe cei care  nu știu că sunt prietenii tăi, pe cei a căror patimă te-a durut odată, pe cei în care ai vrut să pui o bucată din inspirația ta dându-le voce să vorbească. Afecțiunea nu mai e la modă. Nu iubi oamenii, ei nu știu să iubească, ei nu știu să se iubească nici măcar pe sine.
   
  Există reguli nescrise, care te învață să trăiești, una din ele spune că oamenii lași se neagă cu ușurință pe sine însuși, neagă tot, în fața scumpei lor conștiințe, neagă slăbiciunile lor, neagă trecutul lor, neagă amintirile lor, neagă relația cu tine, neagă respectul, politețea și își proslăvesc egoul. Bate-le din palme ca în filmele americane, sacadat și rar la început, apoi mai cu entuziasm și strigă-le
 ” Bravo!„ cu zâmbetul pe față, apoi pleacă în tăcere, consemnând cu un mesaj incoerent plecarea ta definitivă. Nu încălzi șerpi la pieptul tău, fii realist.
     
    Fii ferm în deciziile tale, nu te lăsa purtat de valul compasiunii, nimeni nu îți va înmâna medalii pentru bunatatea ta. Fiecare își închipuie că este sincer și îți vrea bine, și niciodată acel fiecare nu își va recunoaște ipocrizia când te va răni. Oamenii îți urează fericire, dar asta nu înseamnă că se oferă cumva să contribuie la realizarea ei. Se întâmplă să vezi în unii mai mult de cât ei sunt cu adevărat, se întâmplă, resemnează-te cu ideea că e o iluzie, niciodată nu poți fi sigur de nimic, nu îți băga valorile în bănci nesigure, nu vei primi procente, odată cu inflația vei ajunge prin judecăți încercând să îți scoți investițiile, gândește în avans, păstrează-ți valorile în tine, e cea mai bună investiție pe care poți să o faci.
     
    Acum că am ajuns la sfârșitul acestei foi A4, pot recunoaște cu rușine cât de greu mi-a fost să scot cuvintele din mine, mi se întâmplă uneori când problema e acută și e a mea. Contractul e desființat, mă semnez sub fiecare cuvânt scris, mai bine acum, de cât să mă trezesc odată cu un cuțit în spate.

Oameni de neînlocuit nu există, un om în plus, un om în minus... Eu vreau să fiu un om în minus. Goodbye my crazy friend, goodbye...

No comments:

Post a Comment